Aktuellt

Ankare

Brandéns har nu avvecklat verksamheten.

Vi har nu sålt slut på våra produkter och det går inte att köpa i vår web shop, däremot finns det skruv i mängder att buda på i kommande auktion.

https://tovek.se/auktioner/ljusdal/1931/2188#lista

Automatiserad produktionslinje anpassat för tillverkning av Panelskivan - Innertak eller annat skivmaterial,  produktionslinjen är uppdelad i fyra sektioner.

 

  1. Hyvellinje - dimensioner maxbredd 450, inmatning maxlängd 2700 mm. Kapacitet ca 3000m2/skift – komplett med fräsverktyg till Panelskivan Pärlspont – V-spont – dubbelfas samt 10mm innertak.
  2. Krympfilm / Paketering Kapacitet ca 4000m2/skift.
  3. Målningslinje – bredd 1300 - Putsar, Uv valsar, sprutbox, ugnar.
  4. In - ut matare med styrsystem, anpassad för skivmaterial 400x3050mm, men går enkelt att anpassa för bredare produkter.
  5. Kompressorer, spånfilter, brikettpress, truckar, sågar, spånrör, fotoceller, vaccum prylar, bandmaskiner, skruv mm.

 

Klicka här för att se film på produktionen.

 

Brandéns har tillverkat och sålt produkter sedan 2003. Främst via bygghandel men även via web shop. Brandéns Panelskivan är ett känt varumärke och ett väl inarbetat företag.

Finns Intresse att återuppta produktionen så är domännamn, web shop, kundregister mm tillgängligt.

 

AUKTION:

Visning: Tisdagen den 16/10 kl.10.00-12.00, visning kan också ske efter överenskommelse med Ove Brandén 070 637 55 17

Avslut: Torsdagen den 18/10 från kl.10.00

Avhämtning: Torsdagen den 25/10 kl.10.00-14.00. Linjerna och de större maskinerna hämtas efter ö.k. per tel. 0346-48776, då även demonteringsplan görs.

 

Vi har kontakter gällande demontering, elektriker, frakter mm.

 

 


 

 


 

 

 

 

Ankare

 

 

 

Spegelpanel-kit

Brandéns kit för spegelpanel i färdigkapade längder ger en total längd på 2,4 m spegelpanel. Passbitarna som utgör spegelpanelen är grundmålade och kräver fogning och övermålning. Kanter putsas släta med medföljande putskloss. Limma eller spika upp din spegelpanel på befintlig slät vägg. 

 

Monteringsanvisning

Klicka på YouTube-klippet för att se en en film på hur spegelpanelen monteras. Klicka här för att ladda ned en monteringsanvisning i .PDF-format

Produktbeskrivning:
Antal: 1 kit/förp. Täcker 2,4 m vägg

  • MDF-list 1: 6x55x295 mm 7 st
  • MDF-list 2: 6x55x1198 mm 7 st
  • MDF-list 2: 6x55x2401 mm 3 st
  • Bröstlist: 21x35x2400 mm 1 st
  • Golvsockel: 12x95x2400 mm 1 st

 


Ankare

 

Köksö med Brandéns Panelskivan

Köksön fick ett nytt utseende med Brandéns Panelskivan. Mycket smidig montering som ger snabbt resultat, riktigt enkelt! 

Panelskivan som används i klippet är V-spont cc78 mm, Grundmålad

 

 

Ankare

 

Montera Panelskivan i tak

Panelskivans användningsområden är många. Exempelvis fungerar den utmärkt att montera i tak. Skivan bygger minimalt med sin tjocklek på endast 6 mm. Att montera Panelskivan i tak är smidigt, enkelt och ger snabbt ett resultat. Vid montering i tak rekommenderar vi den grundmålade Panelskivan. Den ger större möjlighet att dölja eventuella skarvar med latexfog/spackel. Måla därefter taket i önskad kulör.
  

Genom att vända noten utåt skapas en hylla för nästkommande skiva vilket underlättar monteringen. Spackla hålen för spikarna. Gäller för grundmålade Panelskivor. Vid traditionell montering spikas endast sponten. Se bildexempel.Varför inte färdigmålad Panelskiva i tak?

- Det går att montera den färdigmålade Panelskivan, men vi vill samtidigt göra er uppmärksamma på att den kommer att lämna synliga skarvar när den skarvas på längden. Se bildexempel nedan.

 


 

Ankare

 

Renovera smått

Ibland är det det lilla som gör märkbar skillnad. Att välja de små renoveringarna gills också. Att montera Brandéns Panelskiva mellan diskbänk och överskåp är ett väldigt snabbt och enkelt sätt att förnya sitt kök. Välj den grundmålade panelskivan och lägg den sista strykningen färg i önskad kulör. Vid diskhon kan man med fördel sätta en glasskiva som skydd för stänk och väta. 

Tidsmässigt, fixar du detta under en dag! 

 

 

Panelskiva på bilden V-spont cc78 mm, Grundmålad

 Göm de tråkiga vita garderoberna. Montera Panelskivan på dörr och sidor. Garderoberna är av standardmodell och fastskruvad i väggarna. Utrymmet mellan garderob och tak är sammanlänkat med ett enkelt regelverk. Panelskivan som är limmad på dörrarna och sidorna når ända upp till taket. 

Tidsmässigt, får du nog räkna med en helg innan allt står klart.

Panelskiva på bilden Pärlspont cc78 mm, Grundmålad

 

 


 

Ankare

 

Kampanjen är nu avslutad!

Nu har vi slagit upp portarna igen. Färska studier visar hur renoveringsprojekten ökar när sommarvädret uteblir. Därför kör vi en kampanj på Panelskivan Pärlspont cc78 2395 mm i grundmålat utförande. Rabatten gäller endast ordrar lagda via vår webb och pågår hela Augusti! Vi kan väl alla gemensamt önska att vi får en fin höst. 

 

 


 

 

Ankare

 

VINNAREN I TÄVLINGEN "VINN DINA PANELSKIVOR"

Nu har vi utlyst en vinnare i vår tävling "Vinn dina Panelskivor". Tävlingen gick ut på att fota och skicka in bilder på sitt projekt. Brandéns valde sedan ut det vinnande projektet. Tävlingsinstruktioner fanns att finna i produktdeklarationen som följer med varje förpackning av Panelskivan. Vi tackar alla som skickat in bidrag och meddelar härmed att tävlingen nu är avslutad.

Vinnaren är Maria från Dalarna. Hon har ett stort intresse för inredning och har ständigt nya projekt i hemmet och i trädgården. Hallen var tidigare en veranda. Den revs och en rymligare hall byggdes.
 

"Vi ville ha en stor, praktiskt hall med förvaring och med ett tidlöst utseende, då passade Panelskivan perfekt. Garderoberna byggdes in och dörrarna täcktes även de av Panelskivan. Nu ryms både barnens kläder samtidigt som vi har en stor, luftig och ljus hall." 

/ Maria


Maria driver även bloggen:

MARIAS VITA BO

 

Instagram:

@mariasvitabo

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ankare

 

 

INTRESSANTA BLOGGAR

På nätet finns många bloggar och många av dem har inriktning just på inredning. Här vill vi visa på några fina bloggar där vi finns representerade.

 

 

 

 

 


 

 

KNAADA.COM

Först ut är en inredningsblogg
som drivs av Sofia Leanders. 


"Hej, här vill jag att du ska fyllas med inspiration, värme och humor! Följ min vardag som inredningsgalen grafisk formgivare, webbutiksägare och mamma till tre små."

 

 

FÖRE & EFTER - TOALETTRENOVERING
 


FÖRE


EFTER

FÖREEFTER

Sofia har använt sig av Panelskivan på väggarna som bröstpanel. För att se mer av den fantastiska renoveringen av Skolbacken 9 klicka här

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ANNAS HJÄRTAN

Nästa blogg har en härlig mix av detaljer och pastellfärger som drivs av Anna Blom-Botheim.
Här finns många inslag av Panelskivan

"Annashjartan är en blogg med fokus på lantlig, vit inredning, samt det som ligger mig varmt om hjärtat - min familj. I vår familj har vi ständigt nya projekt på gång, välkommen att kika in hos oss."

http://annashjartan.blogspot.se/

Annas Hjärtan på Instagram

 

 

 

 

 

Är ni fler bloggare där ute som använt er av Brandéns produkter? Tveka inte att höra av er till oss. Vi är alltid intresserad av att se slutresultatet! Kontakta oss via info@brandens.se 

 

 


 

 

 

 

Ankare

 

 

MÄNGDBERÄKNARE

Nu har vi skapat en nytt fint verktyg. När du fyller i antalet förpackningar räknas både löpmeter samt täckande yta ut automatiskt. Ett riktigt bra verktyg för att få rätt mängd till ditt projekt. Gå in på valfri produkt för att testa funktionen. Mängdberäknaren hjälper dig att alltid räkna ut rätt mängd, så du slipper göra tilläggsbeställningar med onödiga fraktkostnader.

 


 

Ankare

 

 

LAGERFÖRD PRODUKT INOM 5 MIL

Nu har vi skapat en ny funktion på www.brandens.se
Det går ut på att du som användare anger din exakta position. Så fort du börjat fylla i din position kommer adressfältet automatiskt ge förslag på din position. Eftersom positioneringen genereras av Google maps kan du skriva in din exakta gatuadress.
När du väl gjort det kommer du att se produkter som finns lagerförda i butiker inom en radie på 5 mil. För att se priser inklusive moms väljer du att klicka på knappen konsument, annars väljer du företag för att se priser exklusive moms.

 

Håll utkik efter den runda blåa etiketten där det står i butik nära dig. När du väl klickad dig in på artikeln listas de butiker som lagerför aktuell produkt. Kontakta alltid butiken för att försäkra dig om att varan finns i lager och inte tillfälligt slutsåld. 

Skulle den produkt du önskar köpa, inte finnas lagerförd av någon butik i din närhet?
Då kan du utan problem lägga en beställning i vår webbbutik och på så sätt få den levererad hem till din dörr.


 

Ankare

 

 

FOTOGRAFERING

Här kommer ett axplock av bilder från fotograferingen vi utförde i December. Vi har byggt upp miljöer och stilar för att visa Panelskivas alla olika monteringsmöjligheter. Har du frågor om montering eller olika lösningar, tveka inte att kontakta oss. Vi har uteslutande använt oss av grundmålade produkter.

Hög bröstpanel av Pärlspont cc78 mm. Som sockel har vi använt oss både av vår golvsockel samt vår bröstlist för att ge ett maffigare intryck. Överst har använt oss av en slät passbit (200 mm hög) MDF med bröstlister som inramning.

 

Liggande dubbelfas cc130 mm ger en stilfull, diskret, lite marin känsla.  

 

En låg bröstpanel eller en hög sockel får du genom att montera Panelskivan liggande. Bröstlisten passar utmärkt och golvsockeln monteras utanpå Panelskivan.

 

En hög bröstpanel ger ett ståtligt intryck. 

 

En tydlig markering vart vägg möter golv.

 

Hallen eller farstun, det första intrycket när du kommer in i en bostad. I detta fall en bröstpanel med V-spont cc97,5 mm.

 


 

Ankare

 

 

Montera panelskivan i badrum / våtutrymmen

Vi får många frågor vad som gäller vid montering av våra produkter i badrum och våtutrymmen. Som svar på det kan vi säga att det inte är några större problem om man tänker på att utrymmet skall vara väl ventilerat. Aklimatisera skivorna (materialet får ta åt sig av den miljö de skall sitta i) samt att vid montage lämna rörelsefog. Våra skivor klarar inte av att komma i direktkontakt med väta. Montera alltså inte skivorna i duschutrymmet, eller bakom tvättfatet etc. Överlag har våra standardskivor en så pass hög kvalité och desitet så de ligger väldigt nära klassen fukttrög.

 


 

Ankare

 

Bröstlister

Våra bröstlister är utformade för att passa våra panelskivor. I bröstlistens nederdel finns ett fräst spår som passar i, och överlappar panelskivans tjocklek (6 mm). Som visas på bildexempel går det även att använda bröstlisten som en avdelare. 

 

 

 


 

Ankare

 

 

Bygg ett lantligt skafferi, ett walk in pantry

Med Hobbyskivan går det utmärkt att bygga ett platsbyggt skafferi. I detta exempel har vi använt oss av tre stycken Hobbyskivor med måtten 19x796x2400 mm. Först reglade vi upp en stomme av vanlig träregel 45x45 mm. Sedan monteras Hobbyskivan utanpå. Har man en sänksåg kan man lätt såga ut både dörrhål och dörr ur Hobbyskivan som placeras som skafferiets front. Det går även utmärkt att montera en befintlig dörr. Skall skafferiet användas fullt ut bör skafferiet ligga i norrläge. Montera en ventil i ytterväggen samt isolera skafferiets väggar.
Klicka här för att inspireras av andras skafferi-idéer 

 Här kan ni ladda ned hela monteringsanvisningen.  

1. Skafferiets vinkel och storlek skissas på golvet

 

2. Den nedersta ramen skruvas i golvet

 

3. Stommen är på plats

 

4. Här monteras en tvärgående regel som bestämmer dörrens höjd.

 

5. Hobbyskivorna skruvas på plats.

 

6. Skafferiet har fått dörr, foder och lister. Nu återstår bara ett dörrhantag och den sista strykningen färg. 

 

Spegelpanel av Brandéns MDF PLUS

Nu erbjuder vi släta obearbetade MDF skivor. MDF PLUS har mycket goda egenskaper för bearbetning, exempelvis fräsning och borrning. Så även för ytbehandling med minimal fiberresning. Brandéns skivmaterial är perfekt för dig som skall göra spegelpanel, bokhyllor, högtalarlådor, möbler, praktiskt taget allt för såväl hobbysnickaren, inredaren och proffsen.
Se gärna vår inspirationsfilm här nedan där vi visar hur enkelt du skapar med Brandéns produkter.  


Klicka för att se filmen

 

Gör såhär

Börja med att mäta ut listens bredd. I bildexemplet är måttet 80 mm, vilket ger 5 st lister/skiva. Skivans totala bredd är 411 mm

 

 

 

 

 

 

 

Bäst resultat får du om du har möjlighet att såga skivorna i en klyvsåg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Listerna är klyvda och redo att målas innan montering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Färdigt resultat

 

 

Denna spegelpanel har vi använt oss av MDF PLUS 6 mm. Den är kapad i önskad längd och som ram har vi använt oss av vår bröstlist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkter
Övrigt