Panelskivan grundmålat eller färdigmålat?

Färdigmålade Panelskivor är lämpligt på tex. vägg där golvsockel & taklist monteras utanpå panelskivan. Om Panelskivan ska monteras mot befinliga listverk eller skarvas på längden eller målas är det lämpligare med de grundmålade skivorna.
Läs detta

 

 

 

Montera Panelskivan i tak?

Om du tänkt montera panelskivan i tak bör du välja den grundmålade Panelskivan. Då har du större möjlighet att foga/spackla för att dölja skarvarna. Den färdigmålade Panelskivan borstad vit kommer att lämna synliga skarvar när den skarvas på längden. Se bildexempel.

paint

Klicka på bilden för en större version

 

 

Montera panelskivan i fritidshus
som är ouppvärmt delar av året?

När ett hus står kallt kan det bli hög luftfuktighet inomhus, lika är det när du slår på värmen i ett utkylt hus. Monteras Panelskivan när huset är uppvärmt och torrt, och sedan slås värmen av då stiger luftfuktigheten, Panelskivan tar åt sig av fukten och sväller, sväller den för mycket kan den bukta. Men om man acklimatiserar skivan i fuktigare miljö (i ouppvärmd miljö) innan man monterar då funkar det. Det finns ytterligare kvalitéer, Fukttrög och Exteriör. Den fukttröga är som det låter, lite trögare den tål korta variationer i luftfuktighet bra. Den Exteriöra är det kvalitet som sitter på ytterdörrar. På mindre ytor fungerar det att montera Panelskivan i standard utförande, OM den får ligga och ta åt sig fukt innan den monteras, Vet du att det kan bli kortare variationer i klimatet (ett dygn) så väljer du den fukttröga. Fukttröga och Exteriöra kvalitéer tillverkar vi på beställning och i obehandlat utförande. Ni är välkommen att ringa och diskutera frågan närmare. Ove Brandén 0651-76 18 85

 

 

 

Går Panelskivorna att få i längre utförande?

Panelskivorna går att få i längre utförande. Vi tillverkar dessa skivor endast på beställning samt när maskinerna är inställda för aktuell profil. Panelskivor i längre utförande är inte spontade på kortsidan. dvs. de är inte gjorda att skarvas på längden utan är tänkta som en väggskiva i första hand. Det finns möjlighet att få längder på 2700mm och 3050mm av alla profiler i alla utföranden.

 

 • 6x405x2700mm 
  Bruttomått:6x405x2700mm=1,093m2/skiva
  Nettomått: 6x390x2700mm=1,053m2/skiva
   
 • 6x405x3050mm 
  Bruttomått:6x405x3050mm=1,235m2/skiva
  Nettomått: 6x390x3050mm=1,189m2/skiva


   
Produkter
Övrigt